Разбийте леко, както за обикновен омлет 8 яйца, като прибавяте постепенно 2 супени лъжици вода и 1 супена лъжица захар. Изсипете омлета в намазан с масло сгорещен тиган. (Най-добре е сместа да се раздели на 2 или 4 порции, които се пържат поотделно.) Когато омлетът започне да се захваща покрая, наредете бързо 1 чаена чаша вишни от вишновка или от сладко върху него, поръсете ги с пудра захар и пържете още 1 минута.
Сгънете омлета на две и го плъзнете в чинията за поднасяне. Украсете с няколко вишни и напръскайте с 1 ликьорена чашка черешова ракия или коняк.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар