Сладкиш с ябълки

Разбийте добре 250 г масло със 100 г пудра захар, прибавете 1 яйце, 1 прах ванилия и сипвайте постепенно 300 г брашно, в което сме сложили 1 пакетче бакпулвер. Омесете тесто, разделете го на две половинки и оставете да почине един час.

Обелени и нарязани на дребно 1 кг ябълки варете на слаб огън с малко вода и 3 супени лъжици захар, докато станат на каша, оставете да се охладят и прибавете 1/2 чаша смлени орехи и малко канела. Разстелете едната половина от тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка, изсипете ябълковата каша, а върху нея настържете на едро ренде другата половина от тестото (или разточете още една кора, с която покрийте сладкиша). Печете в предварително загрята фурна 40-50 минути. Поръсете с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар